onsdag 20 oktober 2010


Ännu ett frukostmöte med Business Queens har gått av stapeln!

Idag hade vi besök av Fredrik Jirholm från Alkitron Engineering som beskrev skillnaden i att marknadsföra en produkt kontra en tjänst. Han har själv lång erfarenhet av att sälja in konsulters tjänster till företag, plus att han hans fru äger Naturmedicinteamet där dom till största delen säljer produkter och behandlingar.
I konsultbranschen är ofta uppdragen på längre sikt och vilket inte initierar så många fakturor och pappersarbete per månad. Där också inkommande ordrar och bortfall av inhyrda konsulter kan få dramatiska konsekvenser över en dag både i positivt och negativt för omsättningen.
Att driva en affär har jämförelsevis en trögare uppstart och skiljer sig också i marknadsföring och försäljning. Konsultbranschen bygger i största del på personliga kontakter och att bygga relationer. Medan annonsering i tidningar, brevlådor och på trottarpratare är mer effektivt i en affärsverksamhet.
Fredrik vill skicka med oss att ha tålamod och att inte ge upp!!! Det tar tid och det kan verka väldigt trögt emellanåt, tills det plötsligt vänder och det blir tid att skörda av det arbete man lagt ner.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar